Nieuwsbrief 1 – Bouwcommissie Moskee Bilal Oktober 2020

As- Salaamu ‘Alaykoum,

In deze nieuwsbrief kun je nalezen welke activiteiten er de afgelopen maanden vanuit de moskee hebben plaatsgevonden voor de nieuwbouw en kijken we vooruit.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
⦁ Nieuwbouw
⦁ Tijdelijke ruimte
⦁ Koopgrond

NIEUWBOUW

Wat betreft de bouw is eind augustus het grondonderzoek voor de nieuwbouw afgerond. Hieruit bleek dat de bodem normaal is en er Alhamdullilah geen problemen of bijzonderheden zijn.

Figuur 1: Grondonderzoek terrein Moskee Bilal

In juli en augustus zijn de geselecteerde aannemers uitgenodigd voor ons nieuwbouwproject. Door verzoek om uitstel verwachten we pas de komende maand aanbiedingen te ontvangen van de aangeschreven aannemers. De aanbiedingen worden vervolgens beoordeeld op basis van objectieve criteria die rekening houden met het belang van de moskee en de gemeenschap. Wij streven ernaar nog voor het eind van dit kalenderjaar een aannemer te hebben gecontracteerd.

TIJDELIJKE RUIMTE

Zoals jullie weten zijn we al enige tijd bezig met het zoeken naar een geschikte ruimte als tijdelijke locatie voor de moskee. Over een mogelijke optie in Overdie zijn we nog in gesprek met de Gemeente. De moskee wil graag binnenkort een tijdelijke keet/unit plaatsen naast ons terrein op het basketbalveld. Afgelopen week heeft de moskee Alhamdulilah de vergunning hiervoor ontvangen. Wij streven ernaar zo snel mogelijk een geschikte keet/unit te vinden en als moskeebestuur weer fysiek op locatie beschikbaar te kunnen zijn.

Voor het vrijdaggebed kunnen we in de tussentijd gebruik maken van Koel310 aan de Koelmalaan. Sinds eind september organiseren we Alhamdulilah in goede samenwerking met Koel310 het vrijdaggebed rekening houdend met de huidige RIVM maatregelen. De ruimtes waar we gebruik van maken bij Koel310 hebben een maximale capaciteit van 60 bezoekers. Om deel te kunnen nemen aan het vrijdaggebed dien je je vooraf op te geven. Bij het behalen van het maximum aantal deelnemers kun je je dan ook niet meer opgeven. Meld je aan via WhatsApp op 072 – 540 33 15 om wekelijks het digitale inschrijfformulier voor het vrijdaggebed te ontvangen.

Figuur 2: Koel310, Koelmalaan 310

KOOPGROND

Het benodigde stuk grond (200 m²) achter de Moskee is in de laatste fase van het koopproces. De koopovereenkomst is ondertekend door het bestuur en de akte wordt door de notaris opgemaakt. Alvorens de levering plaatsvindt wordt het stuk grond ingemeten en opgenomen in het kadaster.
De koopgrond betreft voornamelijk een groot stuk grond aan de achterzijde van de moskee waar groene parkeerplaatsen gerealiseerd worden, zie tekening hieronder:

Figuur 3: Tekening koopgrond terrein Moskee Bilal

Meer informatie over de voortgang van het koopproces volgt binnenkort op moskeebilal.nl.

Wassalaamu ‘Alaykoum

Contact

Moskee Bilal Alkmaar
Montalbaen 4
1813 EB Alkmaar
Tel: 072 - 540 33 15

Tijdelijke locatie:
Stalpaertstraat 3
1813 CG

Algemene informatie

IBAN: NL 18ABNA 0589035258
KvK: 412 390 48
RSIN: 009338421

Copyright © 2023 Moskee Bilal - Alkmaar